Защо да избера Voya


Водораслите са напълно възобновяем природен ресурс в Ирландия.

От 18ти век до днес, във водите на Ирландия са идентифицирани около 800 различни вида.

 

Ирландия е една от най-слабо населените държави в Европа, а на нейния западен бряг живеят най-малко хора и няма развита индустрия. За това, водите тук са едни от най-чистите на Земята.  Екипът и членовете на фамилия Уолтън ръчно събират диви водорасли със специален лиценз, в области известни със своята невероятна красота. Тези области са заобиколени от защитени зони.

VOYA използва устойчиви практики за събиране на реколтата от водорасли. Това означава, че се събира само част от тях без да се въздейства на естествените процеси на околната среда. Това се прави поради редица причини:

 • Като се изрязва само горната част от водораслите, те имат възможност да израснат отново в пълния си размер за 12 месеца.
 • Водораслите са растителна култура. Съдържанието на хранителни вещества в тях варира и подбора им по време на ръчното събиране е от основно значение.
 • VOYA не използва познатите механични методи, защото те разрушават леглата на водораслите, а това може да попречи на тяхното възстановяване.
 • Ръчното събиране осигурява ограничено въздействие върху деликатните аква култури, жизнено важни за почти целия морски свят.

Водораслите се поставят в специални стаи, за да бъдат дехидратирани  – морската вода се извежда и водораслите се поставят в състояние на покой. Минералното съдържание на някои от водораслите представлява 80% от сухото вещество.

КЛАСИФИКАЦИЯ НА ВОДОРАСЛИТЕ

Voya използва три основни групи водорасли:

Fucus Serratus

Използват се в почти всеки продукт на VOYA. Оцеляват, като поглъщат хранителни вещества от океана и за това концентрират огромно количество минерали и витамини. Маслата от тези водорасли имат наистина забележителен ефект върху кожата, косата и тялото. Естествено съдържащите се анти-оксиданти оказват значително въздействие в борбата със стареенето.

Laminaria Digitata - Tangleweed

Тези морски водорасли имат изключително високо ниво на анти-оксиданти. Оказват незабавен и забележителен ефект върху кожата, като я защитават, хидратират, повишават нейната еластичност и намаляват бръчките. Стимулират производството на колаген в тялото. Подсилват имунната система, повишават виталността и неутрализират свободните радикали.

Fucus Vesiculosus - Bladder Wrack

Когато се използват под формата на нашия скраб, тези водорасли отделят полизахариди, йод (стимулиращ метаболизма) и други полезни за кожата минерали, които стимулират кръвообращението и лимфната система.

Himanthalia Elongata - Sea Spaghetti
Осигуряват високи нива на  витамин А, С и Е и основни аминокиселини. Имат естествената способност да възстановяват нивата на влажност в кожата, като я подхранват с минерали.

ПОЛЗИТЕ ОТ ВОДОРАСЛИТЕ

Анти ейдж действие

 • Подобряват еластичността и плътността на кожата, като насърчават регенерирането на тъканите.
 • Стимулират обновяването на увредените кожни клетки, което кара кожата да изглежда по-млада, по-свежа и с по-равномерен тен.
 • Стяга и укрепва кожата, като намалява появата на фини линии и бръчки.
 • Помагат да се избегне преждевременното стареене.

Анти-оксидантна защита

Най-мощният естествен анти-оксидант:

 • Борят се срещу разрушителното действие на агресивните фактори на околната среда.
 • Намаляват признаците на стареене.
 • Укрепват имунната система и помагат при профилактиката на редица заболявания.
 • Дълбоко детоксикират, хидратират и подхранват.

Реминерализират

Водораслите съдържат почти всички витамини и минерали, от които тялото има нужда. Високото им съдържание подсилва кожата и костите, оптимизира функциите на организма. Минералите във водораслите помагат да се поддържа естествения водно-липиден  баланс на кожата.

Въздействат на целулита

Подпомага процеса на оформяне на тялото, чрез стимулиране на микро циркулацията и лимфния дренаж. По този начин, токсините се изхвърлят от организма по един естествен и здравословен начин. В резултат на това се редуцира целулита. 

Подобряват състоянието на кожата

Водораслите се използват, като ефективна терапия при състояния, като псориазис, екзема, дерматит и акне. Известни са както със своите противовъзпалителни свойства, така и със своите терапевтични свойства при третиране на чувствителна и алергична кожа.

Балансират метаболизма

Съдържат йод, който има основно значение при регулиране функцията на щитовидната жлеза и съответно на метаболизма. 

Осигуряват усещане за невероятен комфорт.

 • Облекчават болката.
 • Осигуряват лекота на движенията.
 • Ваната с водорасли на VOYA, терапиите VOYA и продуктите VOYA даряват на кожата Ви всичко необходимо за нейното здраве.

Защо органик сертифицирани?

Знаете ли, че понастоящем не съществуват закони, гарантиращи, че продуктите за здраве и красота, обозначени като органик, са наистина органик?

Органик сертификатите на ЕС се отнасят само до земеделието и производството на храни. Ето защо, VOYA търси органик сертифициране за своите продукти. Това гарантира, че когато купувате продукти или терапии на VOYA, можете да бъдете сигурни, че те са независимо потвърдени, като органични. 

Ръчно събраните водорасли и продукти на VOYA са органик сертифицирани от един или повече органи, като:

Soil Association (70% Органик съставки)

Създадена през 1946 г., английската асоциация по почвите,  има вероятно най-високите и изчерпателни стандарти био производство и преработка в света.

Често определяна, като „Ролс Ройса на еко обозначенията“, асоциалцията има две нива на сертифициране :

  “Органик”                                                                                                                                        

Когато най-малко 95% от съставките са органични.

 “С органичен състав”                                                                                                                    

Когато продуктът съдържа 70% или повече органични съставки.

IOFGA Ирландска асоциация на био земеделските производители и фермери

IOFGA е водещ органик сертифициращ орган на продукти и производства в Ирландия.

IOFGA е създадена през 1982 г. и винаги е стояла начело на био движението в Ирландия. Има вече 35 години опит в инспектирането, сертифицирането и свързването в мрежа на органик производителите, което поставя асоциацията в уникалната позиция да служи на динамично развиващия се био пазар.

Органичните продукти, носещи логото IOFGA, са произведени по най-високите стандарти и по принципите на биологичното производство, подчинени на работата в хармония с природата и никога в противовес с нея. 

На практика органичното земеделие:

 • Избягва използването на химически торове и пестициди.
 • Изисква най-високи стандарти за хуманно отношение към животните.
 • Не разрешава използването на ГМО.
 • Използва по-малко енергия от изкопаеми горива на калория произведена храна.

Защитава биоразнообразието, чрез поддържане на подходящи хабитати за растения, животни и дива природа.

 • Насърчава хората да купуват сезонна храна на местно ниво.

Когато видите логото IOFGA върху органик храни или продукти, можете да бъдете сигурни, че те са били инспектирани и утвърдени, за да отговарят напълно на биологичните стандарти.

                 Halal Сертификат

Сертификатът, издаден от департамента за сертифициране, гарантира, че даден продукт е бил изследван и е установено, че отговаря на ислямските диетични наредби и следователно е подходящ за мюсюлмани. 

Като част от процеса на проучването се проверяват всички съставки, добавки, цветове, помощни средства за обработка и катализатори, за да се гарантира, че продуктът не е получен и не съдържа неодобрени субстанции. Сертифицирането се извършва съгласно стандартите на сертифициращите органи в Европа, Близкия и Далечния Изток.

Според тези стандарти:

 • Внимателно се проследяват съставките с животински произход. Внимателно се следи съдържанието на алкохол в продуктите, съставките или добавките.
 • Всички обекти за производство и преработка се посещават от двама служители, натоварени да извършат необходимата проверка, за да гарантират, че сертифицираните продукти отговарят на поставените стандарти.
 • По време на проверката служителите проверяват:
 • Компонентите, използвани в производството.
 • Източникът на компонентите.
 • Производството и преработката на продуктите.
 • Пакетирането.
 • Съхранението и доставката на продуктите.
За контакт: +359 899 820782
debeauty@voya.bg